Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Flet mjeku shqiptar, tregon nëse koronavirusi transmetohet nga ajri: Duhet pasur…

Epidemiologu Ilir Alimehmeti ka qenë tepër aktiv gjatë kohës së epidemisë në vend duke dhënë këshilla të domosdoshme sipas studimeve më të fundit që realizohen.

Image

Pas qarkullimit të lajmit se Covid-19 përhapet edhe nga ajri, këtë mëngjes epidemiologu shkruan se studiuesit e Universitetit të Harvardit kanë publikuar së fundmi një përmbledhje të evidencave dhe terive mbi mënyrën se si përhapet virusi i ri.

Wake Up/ Epidemiologu Ilir Alimehmeti: Shqipëria nuk e ka pasur ...

Sipas tij këta studiues kanë ardhur në përfundimin se SARS-Cov-2 duket i papajtueshëm me transmetimin nga ajri e si e tillë mjafton vetëm të mbahen parasysh rregullat e thjeshta që tashmë janë bërë të ditura;

Distance fizike (2 metra) Higjiene e duarve, Mbajtje maske nese nuk ruhet dot distanca.
Njofto edhe te tjeret te respektojne tre rregullat e mesiperme.

Ilir ALIMEHMETI | MD, MSc, PhD | University of Medicine, Tirana ...