Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Flet drejtori i spitalit kroat: Po mjekojmë shqiptarët nga autobusi që u kthye përmbys, ka dhe fëmijë disa janë rëndë

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm në spitalin e Slavonski Brod, në Kroaci, Josip Samarxhiç, ka folur për gjendjen e të pla gosurve, pas aksi dentit tra gjik të një dite më parë.

Sipas tij, 42 pasagjerë kishin kërkuar ndihmë mjekësore, ndërsa 15 prej tyre me lën dime të rënda. “Ne i mbajtëm ata në trajtim. 15 prej tyre kanë lë ndime të rënda trupore, dhe dy të pla gosur janë vendosur në njësinë e kujdesit intensiv dhe po kryhen të gjitha procedurat e kujdesit intensiv. Katër u op eruan. Ne vazhdimisht po monitorojmë situatën”, tha ai në Dnevnik N1.

Ata ofruan ndihmë psikologjike për fëmijët, shton Samarxhiç.

“Ne kemi 15 të mitur, njëri prej të cilëve ka dëmtime serioze. Kemi pasur ndihmë të madhe nga Ministria e Brendshme dhe Ambasada e Kosovës. Ne kemi emrat e njerëzve që janë në spitalin Brod-Posavina”, u shpreh ai.