Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Flákët masive përfshinë xhaminë, po të gjithë janë mirë: Allahu është i madh bëri mrekulli

Flá kë masive kanë përfshirë xhaminë 139-vjeçare në qytetin Durban të Afrikës së Jugut, raporton Al Jazeera.

Digjet xhamia 139-vjeçare në Afrikën e Jugut - Abc News

Shkaku për zjá rrin në xhaminë “Grey Street” nuk dihet ende, ndërsa nuk është raportuar për vík tima.

Zjarrfikësit arritën që ta vënë zjarrin nën kontroll brenda dy orësh.

Xhamia me strukturë historike mund të akomodojë deri në 7000 besimtarë, dhe njihet si një ndër xhamitë më të vjetra dhe më të mëdha në hemisferën jugore.

Më e vjetra, digjet xhamia 139-vjeçare në Afrikën e Jugut (VIDEO)