Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Fitoi si president i Amerikës, kjo është letra e ndjerë që Biden shkroi për shqiptarët: Edhe unë do punojë për të drejtat tuaja!

Gjatë fushatës në garën për president në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, tani i zgjedhur president Joe Biden, kishte thënë se pavarësia e Kosovës është e pakth yeshme.

Joe Biden: Who He Is and What He Stands For - The New York Times

Në një letër drejtuar shqiptaro-amerikanëve gjatë fushatës, Bideni kishte thënë se mbështet dë nimin e kri meve në Kosovë dhe do të kërkojë drejtësi për të zhdu kurit.

“Ai do të punojë në partneritet me Bashkimin Evropian për të ringjallur dialogun midis Kosovës dhe Serbisë, me qëllimin për të lehtësuar një zgjidhje stabilizuese – të drejtë dhe gjithëpërfshirëse midis dy vendeve që respekton integritetin territorial të Kosovës dhe të arrihet njohja reciproke”, ishte thënë në deklaratën e Bidenit.

Këto ishin ndër pikat kryesore të deklaratës së tij në tetor:

– Pavarësia e Kosovës është e pakthyeshme dhe në përputhje me të drejtën ndërkombëtare

– Biden kritikon politikën e “pabalansuar” të Trumpit ndaj Kosovës dhe Serbisë

Image

Image