Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

E ka humbur logjikën fare/ Ka firmosur dekret që për Rusinë të luftojnë üshtarët nga Siria

Presidenti rus Vladimir Putin tha se Rusia duhet të pranojë vullnetarë që duan të luf tojnë kundër forcave ukrainase dhe t’i ndihmojnë ata të arrijnë në fushat e bet ejës.

Reuters shkruan se presidenti rus miratoi dje sjelljen e mijëra luf tëtarëve nga Lindja e Mesme për të lu ftuar në Ukrainë.

“Nëse shihni se ka këta njerëz që duan të vijnë vetë, dhe jo për para për të ndihmuar njerëzit që jetojnë në Donbas, atëherë ne duhet t’u japim atyre atë që duan dhe t’i ndihmojmë ata të vijnë në zonën e konfliktit”, tha Putin.

Ministri rus i Mbrojtjes Sergei Shoigu tha se janë 16 mijë vullnetarë në Lindjen e Mesme që janë gati të vijnë dhe të luftojnë forcat e mbështetura nga Rusia, raporton Reuters.

Duke iu drejtuar Këshillit të Sigurimit rus, Reuters raportoi se presidenti rus tha se ai mbështet dorëzimin e armëve të konfiskuara në Ukrainë, në rajonet rebele të mbështetura nga Rusia, transmeton Guardian.

Putin gjithashtu i tha Shoigut se ai kishte miratuar që raketat Javelin dhe Stinger të sekuestruara nga us htria ruse në Ukrainë t’i dorëzoheshin forcave të Donbasit.