Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Duhet t’i hani patjetër/ Shegët bëjnë mrekulli shërojnë këto aq shumë sëmundje dhe parandalojnë edhe ka ncerin

Shegat përmbajnë qindra fara të vogla që kanë ngjyrë pembe të çelët. Ato konsideroheshin si pemë e parajsës në kulturat e lashta. Jo vetëm se kanë kombinim të veçantë se është e lehtë të përtyhen dhe janë të lëngshme.

Konsumoni shegë, ka veti të mrekullueshme kuruese Në mjekësinë popullore  përdore

Përveç tjerash, ato kanë edhe vlera ushqyese që e bëjnë aq joshëse këtë pemë dhe të pa rrezistueshme. Tradicionalisht, shegat njihen si simbol i shëndetit, me disa rekomandime që shega përdoret edhe si një ilaç shërues. Më poshtë i keni 10 arsye pse duhet ta përfshini shëgën në dijetën tuaj.

Parandalon sëmu ndjet e zemrës: Shegat janë të mbushura me polifenole që përmbajnë veti të fuqishme të antioksidantëve. Këta antioksidantë parandalojnë radikalet e lira të dëmtojnë muret e arterieve, pra edhe sëmundjet e zemrës. Ato parandalojnë poashtu oksidimin e yndyrës në gj ak(kolesterolit), që shkakton formimin e pllakave në g ja k dhe zhvillimin e sëmundjeve koronare të arteries.

Parandalon kan cerin: Nga sëmundjet e kanc erit në prostatë deri tek ka nce ri i gjinit, mushkërinjëve dhe lëkurës, shega mund të parandalojë dhe trajtojë disa forma të ka n cerit. Vetia e shijës së kësaj peme lidhet poashtu me prezencën e antioksidantëve polifenol në shegë.

Lëngu i shtrydhur i shegës mund të parandalojë rritjen e qëlizave që shkaktojnë t um orin, dhe nxit shkatrrimin natyral të tyre. Komponime të caktuara në shegë kanë edhe aftësi anti-inflamatore që kontribojnë në vetitë e saj anti-ka ncer ogjene.

Nëse jeni një nga këto katër raste, mos hani kurrë shegë - Mekuli Press