Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Kërkoi drejtësi për botën/ Humb jetën pas 238 ditësh gre ve urie avokatja, miqtë e saj ta prekin shpirtin

Një avokate turke që kërkonte gjy kim të drejtë për a kuzat e anëtarësisë në organizatë terr o ri ste, ka vd ekur sot në një spital të Stambollit në ditën e 238 të grevës së urisë.

Miqtë e saj thanë se Ebru Timtik peshonte vetëm 30 kilogramë në kohën e vd ekjes, teksa ngjarja ka ndezur dë nesa të a shpra te partitë opozitare në Turqi.

“Ebru Timtik ishte në ditën e 238-të të gr evës që urisë për të kërkuar gjy kim të drejtë, Ajo është tashmë mar tire!” njoftonte Zyra Popullore e L igjit, organizata e majtë e avokatëve të fokusuar në çështjet politike të vendit.

Timtik ishte anëtare e një shoqate avokatësh, e akuzuar për lidhje me organizatën mark siste “fronti r evolucionar i Ç lirimit”, i cili është përgjegjës për një seri sul mesh vra sëse në Turqi, duke përfshirë dhe sulmin vetë vrasës ndaj ambasadës amerikane në Ankara në 2013, ku u vra një roje sigurie.