Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Domatet janë frut apo perim? Do habiteni fare nga përgjigja, si nuk na ka shkuar mendja

Gjithmonë e kemi kalasifikuar domaten te perimet. Ajo nuk mungon pothuajse asnjëherë në tryezë. E përdorim në gatime, sallatra.

Domate kundër plakjes - Rajonipress.com

Salca që bëhet prej saj përdoret në pothuajse të gjitha gjellët kur gatuajmë, si edhe në ushqimet e shpejta. Po ashtu edhe kastravecin, e kemi klasifikuar te perimet, por…

Po çfarë është domatja në të vërtetë, frut apo perime?

Shkenca e klasifikon si frut sepse ka fara dhe shumë lëng, ashtu si shumë fruta të tjera. Madje jo vetëm domatja, por edhe kastravecat, për po të njëjtat arsye, klasifikohen si fruta.

Të parët tanë i kanë përdor ato më së shumti si fruta, të cilat i konsumonin për t’u freskuar.

Domate vjeshte🍂🍅 —— #gardening #gardeningtips #gardenlife#mygarden#fall#october#tomatoes#biofood#organic#albanian#domate#kopesht#muaji… | Tomato, Vegetables, Food