Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Do vendoset sërish karantina në Shqipëri? Mjeku i njohur shqiptar nuk jep lajme të mira: Nëse…

Eksperti i Shëndetit Publik, Erion Dasho, ka folur sot për mundësinë e rikthimit të karantinës në vend.

Erion Dasho: Covid 19 jo më i frikshëm, e rëndësishme ruajtja e ...

Ai theksoi se para se kjo është masa e fundit që duhet të merret. Dasho shtoi se nëse komitetit teknik i ekspertëve do të mendojë të riktheje karantinën, fillimisht duhet të largohet.

“Karantina duhet të jetë gjithmonë masa e fundit. Nëse kjo qeveri ose kjo administratë do të mendonte që të rikthejë karantinën, fillimisht duhet të largohet. Duhet largimi në b llok i personave që e katandisën në këtë pikë Covid-19 në Shqipëri.

Duhet të largohen personat përgjegjës që nuk e menaxhuar situatën. kërkohet vizion dhe angazhim korrekt i gjithë strukturave të shëndetit publik. Karantinën çdo administratë e ka fishekun e fundit. Para se të mendohet karantina duhet të largohen personat përgjegjës. Nëse u shkon në mendje komunitetit teknik të rikthejnë karantinë, para se të rivendosin karantinën duhet të japin dorëheqjen në bllok.”- tha Dasho.

Rritja e infektimeve me COVID-19/ Mjeku nxjerr grafikun, zbulon ...