Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Do mrekulloheni! Lind qeni jeshil, pronari i tij: Kjo është shenjë nga Zoti, do sjelli mirë për të gjithë!

Në Itali ka lindur një qen në ngjyrë jeshile. Prorari e ka pagëzuar atë me emrin Pistacchio. Ai ka ngjyrë jeshile të ndezur.

Fëstëk menjëherë pas lindjes së tij.  Nëna e tij Spelacchia është një qen i racës së përzier

Këlyshi ka lidur në fermën e Cristian Mallocci në ishullin mesdhetar të Sardenjës. Vëllezërit dhe motrat e Pistacchio kanë të gjithë lesh të bardhë, të njëjtën ngjyrë si nëna e tyre.

Besohet se Pistacchio ishte i vetmi nga pesë këlyshët që ra në kontakt me një pigment të quajtur”biliverdin” ndërsa ishte në bark. Kjo është një gjë shumë e rrallë. Kurse nëna e tij është një qen i racës së përzier.

Si tregon pronari i Pistacchio me kalimin e kohës ngjyra e tij do të zbehet. Fermeri ka thënë se të gjithë këlyshët e tjerë do i dhurojë, vetëm qenushin me ngjyrë të gjelbër do e mbaj.

Ai ka thënë:
Qeni im që ka lindur me këtë ngjyrë do të sjellë fat për gjithë.

Burimi: Bild/ Përktheu dhe përshtati: Revista Ora.

Top Properties in Sardinia, Houses, & Apartments For Sale - Sardinia, Italy