Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Do marrin pagesa të mëdha/ Putin po kërkon që sirianët të lüftojnë për të

Deri në 5,000 dollarë në muaj u janë ofruar us htarëve sirianë, për të lu ftuar për Rusinë në Ukrainë. Sipas BBC, Rusia ka thënë se arritur të mbledhë 16,000 rekrutë nga Lindja e Mesme, dhe se rrjetet sociale janë të mbushura me kërkesa të sirianëve për t’iu bashkuar trupave ruse.

‘Rekrutimi në Ukrainë është saktësisht sikurse rekrutimi në Libi, ka përfaqësues në rajon. Secili ka të drejtë të ndryshojë vendimin pas aplikimit. Askush nuk mund t’ju detyrojë’, ka thënë një re krut në dëshminë e tij për BBC.

“Secili ka të drejtë të ndryshojë vendimin pas aplikimit. Askush nuk mund t’ju detyrojë”. Ekonomia e Sirisë, veçse e shkatërruar nga l ufta civile, tani përballet me rritje të çmimeve për produkte thelbësore.