Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Dje janë bërë 10 vite nga tërmeti 9.0 ballë që m ori 18 mijë jetë njerëzish: Zoti të mbaj dorën dhe mos të ndodh më!

Japonia shënoi të enjten 10-vjetorin e tër metit dhe cunamit ma siv me një minutë heshtjeje.

The Untold Stories of the Tsunami in Japan -March 11, 2011-"wins Peabody  Awards 2012 - YouTube

Tërmeti prej 9.0 shkallësh të Rihteri, ndër më të fuqishmit në histori, g o diti rajonin verior japonez më 11 mars, 2011. Dridhjet nxitën cunami, që shk atërroi qytete dhe shkaktoi rrjedhje radi

oaktive në centralin bë rth amor Fukushim Daiçi. Më shumë se 18,000 njerëz h umbën jetën dhe gati gjysmë milioni u zhvendosën nga rajoni. Një dekadë më vonë, mbi 40,000 njerëz nuk mund të kthehen ende në shtëpitë e tyre.

Shumica janë nga Fukushima, ku zonat përreth impiantit të sh katë rruar kanë ende ndotje radioaktive.

Perandori Japonez Naruhito tha se Japonia duhet të mësojë nga e kaluara dhe të ndërtojë një komb më të fuqishëm për të ardhmen. Qeveria japoneze shpenzoi rreth 300 miliardë dollarë për të rindërtuar shtëpitë, rrugët, linjat hekurudhore dhe infrastrukturat e tjera që pë suan nga fatk eqësia.

In wake of Japan disaster, scientists aim for faster and more accurate  tsunami warnings | The Japan Times