Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Del e shkuara e trishtë e Bleta Josifit, mjeku: Ka qenë pacientja ime, vuante nga… dhe ishte shumë

Dita ditës zbulohen faktë të reja për ngjarjen tragjike të Kombinatit ku u vetëf lijuar Zhaneta dhe Anisa Josifi ndërsa vajza tjetër Blerta arriti të mbijetonte.

Në media është publikuar një intervistë e mjekut psik iatër Sadik Lala i cili ka deklaruar se Blerta Josifi ka vuajtur nga crreg ullimi dep resiv dhe se ka qenë paciente e tij me të cilën ka realizuar 4 vizita në klini kën e tij.

“Është e vërtetë që Blerta ka qenë pacientja ime. Ajo ka vuajtur nga çrre gullimi depr esiv, i cili ka kaluar në çrregullim depr esiv psik otik më pas. Ka filluar si çrregul lim an kthi i mirëfilltë.

Vizitën e parë e ka bërë në 11 mars 2015. Ka kryer gjithsej 4 vizita në klinikën time. Erdhi e shoqëruar nga e motra. Në shtator-tetor u përmirësua ndjeshëm dhe e lamë të vinte në janar, të 2016-tës. Nga mua u largua në një gjendje të qetë, ushqehej mirë, nuk përdorte më qetësues.

E mbaj mend mirë, pasi ishte shumë nën peshë, nga mos ngrënia siç duket. 45 kilogramë ka qenë pesha e saj. Në ana mnezë më rezulton, që Blerta kishte përdorur qetës ues për 2 vjet, pra nga 2013-ta”.