Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Cilësohen si gjethet e mrekullisë dhe ashtu janë sepse shërojnë plot 300 semundje përfshirë edhe diabetin: Ja ku ti gjeni

Pema e moringës është konsideruar një mrekulli e natyrës pasi është një burim i rëndësishëm me yndyrna, proteina, karotenoide, vitaminë C, hekur dhe kalium. Mund t’ju duket e pamundur por ja që kjo është e vërteta që nuk e keni ditur për këtë pemë.

Pema e mrekullisë që shëron rreth 300 sëmundje përfshirë diabetin ...

Lulet, rrënjët, gjethet e saj janë përdorur në prodhimin e produkteve të kozmetikës; parfumeve dhe vajrave të lëkurës. Krahas profilit të fuqishëm ushqimor të moringës, ekziston një potencial mjekësor i pabesueshëm.

Komponimet kimike të gjetura në moringë kanë demo.nstruar disa aktivitete të dobishme bioki.mike, të tilla si lu.ft.imi i atero.skler.ozës dhe sëmundjes së zemrës, rritja e sistemit imunitar dhe efektet antivirale, antibakteriale, antioksidante.

Le të bëjmë një vështrim më të afërt mbi përfitimet shëndetësore të moringës:

Moringa është e pasur me fibra dhe punon si një mburojë në zorrët tuaj. Gjithashtu shërben për të pastruar çdo mbeturinë të mbetur nga një dietë e yndyrshme.

Ajo përmban antibiotik të fuqishëm dhe shumë efikas për elim.inimin e një bak.terie të njohur për të shkaktuar gastrit, ulcerat dhe kancerin e stomakut.

Gjethet e moringës janë të bollshme me vitamina, minerale, aminoacide esenciale dhe shumë më tepër përbërës.

Në 100 gram gjethe moringa të thata ka:

– 9 herë më shumë proteina se në kos

– 10 herë më shumë vitaminë A se në karota

– 15 herë më shumë kalium se në banana

– 17 herë më shumë kalcium se në qumësht

– 12 herë më shumë vitaminë C se në portokall

– 25 herë më shumë hekur sesa në spinaq
Acidi klorogjenik i pranishëm në gjethe është i njohur për të ngadalësuar procesin absorbues të sheqerit në qeliza.

Moringa ka efekt anti-tumor dhe antikancer, e cila është rezultat i pranisë së një komponimi të quajtur niaziminin.

Ndihmon në rregullimin e funksionit të tiroides, sidomos kur bëhet fjalë për tiroide hiperaktive.

Benefitet mahnitëse të Moringas - ''Pema e mrrekullisë" që shëron ...