Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Amerika e shpalli bashkë me familjen të padëshiruar, ky është avokati super i njohur në Francë që ka marrë Berisha për mbrojtje

Ish-kryeministri Sali Berisha ka deklaruar sot se ai ka marrë një avokat francez, Jean-Yves Le Borgne, për të p aditur në rrugë gjyqë sore në Francë Sekretarin amerikan të Shtetit, Antony Blinken për veprimin e tij për shpalljen ‘non grata’.

Berisha fshehu sa kushton avokati francez, Baze: Drejtësi ka, por është pak  e shtrenjtë – po doktori i ka lekët | Ekonomia Online

Po kush është avokati francez i Berishës, që ka depozituar sot pad inë në Paris? Berisha: Kund ërshtova projektin ogurzi për ndarjen e Kosovës, ata që e iniciuan dësh tuan Jean-Yves Le Borgne, 71 vjeç kryeson Shoqatën e Avokatëve Penalë të Francës dhe ka mb rojtur në gj ykatat e këtij vendi shumë personalitete të larta politike si ish-kryetarin e Parisit Jean Tiberi, ish-drejtorin e kabinetit të Jacques Chirac dhe biznesmenë të mëdhenj si ish-bosin e Renault, sipërmarrësin Carlos Ghosn.

Ai konsiderohet politikisht në Francë si një golist me prirje nga e majta, dhe disa herë ka tentuar të hyjë në politikë.

“Kam udhëzuar avokatin tim në një vend neutral dhe të respektuar, siç është Franca, që të ngr ejë ndaj zotit Blinken një padi direkte para Gjykatës Korreksionale të Parisit, për shpifje publike.

Zoti Blinken mundet ndoshta të pretendojë se, sipas rregullave si Ministër i Punëve të Jashtme, ai përfiton imunitet. kjo është gënjeshtër.

Imuniteti sot vlerësohet nga gjykatat në një mënyrë relative, çka do të thotë se, Sekretari Blinken është i mbrojtur nga imuniteti kur ai kryen akte normale në ushtr imin e funksionit si përfaqësues i qeverisë.

Por duke filluar nga momenti kur zoti Blinken bëhet autor i një komedie dhe montazhi politik, të destinuar për të më dëmtuar, kjo nuk hyn në funksionin e tij të ministrit.

Sa kushton dhe kush do ta paguajë avokatin francez? Berisha i shmanget dy  herë pyetjes së gazetarëve - Aktualiteti