Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Aktori i njohur në gjithë botën DiCaprio i kërkon ndihmë Ramës, Metës; Bashës dhe Kryemadhit: Mbroheni atë bukuri që keni aty!

Aktori i njohur ndërkombëtarisht, Lenardo DiCaprio ka nxjerrë një video të lumit Vjosa duke iu drejtuar me një thirrje liderëve të politikës shqiptare.

Why Leonardo DiCaprio returned Oscar given to him by Jho Low

DiCaprio kërkon që videoja sensib ilizuese të shpërndahet në rrjete sociale dhe nga kryeministri Edi Rama, kryetar i PD, Lulzim Basha, kryetarja e LSI, Monika Kryemadhi dhe Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta.

Aktori i është bashkuar lëvizjes për të shpallur lumin Vjosa Park Kombëtar dhe për ta mbrojur nga HEC-et që rrez ikojnë ta shkatërrojnë. Javën e kaluar, në Ditën Botërore të Ujit, aktivistët në të gjithë Evropën i kërkuan qeverisë shqiptare dhe Komisionit të Bashkimit Evropian të mbështesin Parkun Kombëtar të Vjosës tani.

Lumi Vjosa është lumi më i madh i e gër në Evropë. Janë 300 kilometra që rrjedhin pandërprerë nga burimi i saj në malet në Greqi në detin Adriatik. Lumi është jetësor e i rëndësishëm për më shumë se 1,100 lloje të peshqve të ujërave të ëmbla dhe është kulturor i rëndësishëm për njerëzit në Shqipëri. Dje, Parlamenti Evropian nxiti autoritetet shqiptare “të krijojnë sa më shpejt të jetë e mundur Parkun Kombëtar Vjosa, duke shtrirë tërë gjatësinë e lumit.”

Leonardo DiCaprio raises his voice for Vjosa | riverwatch.eu