Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

A doni të udhëtoni drejt Italisë, këto janë masat e reja që janë vendosur

Ministria për Evropën dhe Punë e Jashtme njofton se në bazë të Dekretit më të fundit të Ministrisë së Shëndetësisë në Itali, Shqipëria vazhdon të mbetet në vendet e listës D. Duke nisur nga data 31 Gusht deri në 25 Tetor 2021, çdo qytetar që udhëton drejt Italisë duhet të paraqesë: -Çertifikatën e gjelbër Covid-19, që vërteton vaks inimin e plotë ose një çertifikatë të ngjashme të lëshuar nga autoritetet kompetente shëndetësore vendase që deklaron përfundimin e vaksinimit;

-Çertifikata mund të jetë në formë dixhitale ose e printuar; Shteti italian njeh vaksinat e autorizuara nga EMA: Pfizer Biotech, Moderna, AstraZeneca , Jonhson & Johnson. -Test molekular PCR ose antigjenik, kryer brenda 72 orëve para nisjes; -Formularin PLF -Në rast së mospasjes së dokumentave të mësipërme, është e detyrueshme një periudhë vetëizolimi prej 5 ditësh në Itali, në adresën e treguar në Formularin e Deklarimit të Pasagjerit (PLF) dhe duhet të kryeni test në fund të periudhës 5 ditore;

-Nuk kërkohet një motiv për udhëtimin, si nevoja për punë ose studim, arsye shëndetësore, urgjencë absolute, kthim në shtëpi; -Fëmijët nën moshën 6 vjeç përjashtohen nga testimi molekular ose antigjen.