Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

112 gra ia bëjnë “8 me 2” Monika Kryemadhit i ikin nga partia: Do shkojmë te PS, na vinte zor nga vetja

112 gra nga strukturat e LSI-së së Beratit janë lar guar nga LSI sot për tju bashkuar Partisë Socialiste.

Ka qenë kryetarja e Gruas së Rajonit nr.2 të LSI Berat, Entela Vreko ajo që ka folur në emër grave të larg uara sot nga LSI.

Vreko ka deklaruar se, ishte një vendim i vë shtirë por i pash man gshëm për të dhe të gjitha gratë e tjera, që kanë kontribuuar në LSI që nga krijimi i saj.

“Jam e ke qëar dhur që LSI është kthyer në një parti klanore dhe farefisnore. Pa këna qësitë tona kanë filluar që në vitin 2015 me eksperimentin që lidershipi i LSI-së ka bërë kryesisht me bashkinë e Beratit. Modeli që LSI solli në bashkinë e Beratit ishte një model qeverisje i dë shtuar që në nisje,si pasojë e vendosjes së një kryetari (kushëri) ha jdut,imo ral,tin zar dhe shpir tëzi. Ky ishte modeli i koru psionit,nepo tizmit,rysh fetit dhe pabe sisë që vua jtën jo vetëm anëtarët e LSI-së por gjithë qytetarët e Beratit. Tendera koru ptivë dhe pa cilësi,punësime nepo tike dhe me pagesë si dhe imo ralitet pa fund. Sot LSI këtë model na e risjellë si qe li bar kandidat për deputet. Si mund të jemi ne më pjesë e kësaj partie dhe të votojmë këto modele që na impo nohen nga larte? Si mund t’ja bëjmë ne këtë qytetarëve të Beratit dhe fëmijeve tanë? Ne nuk ja lejojmë më vetes të përdoremi dhe ripërdoremi për interestat e ngushta familjare të askujt.Na nge let vetëm një gjë për të bërë,të ik im për të mos tu rpë ruar veten tonë”-,ka thënë Entela Vreko.