Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

(Video) Prej orësh ka filluar stuhia apo kaliptike, uji po merr para çdo gjë shirat dhe erërat s’po ndalen/ Ka shumë jetë të humbura

Tajfuni Goni ka pr ekur zonën e Filipineve dhe ashtu sikurse ishte parashikuar ka sjellë erëra dhe shira të dendur. Të paktën 16 persona kanë humbur jetën si pa sojë e stuhisë dhe pë rmby tjeve të shkaktuara prej saj.

Typhoon Goni brings 'catastrophic' winds as it makes landfall in the Philippines - ABC News

Dhjetë persona, përfshirë një pesë vjeçar, u raportua se kishin vd ek ur në provincën Albay.

Autoritetet vendase kanë nisur menjëherë evakuuimin e qytetarëve edhe pse shprehen se në këtë situatë pandemie është shumë e vështirë. Mark Timbal nga agjencia e kata stro fave në Filipine ka thënë se 19 milionë njerëz mund të jenë prekur nga pa sojat e tajfunit Goni.

Ai u shpreh:

Janë 19 milionë duke përfshirë edhe popullsinë në rr ezik nga përm byt jet apo rrës hki tjet e dherave.