Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Vendimet për lehtësimin e masave, ky shtet në Ballkan gati që të hapë kufijtë në qershor

Me rritjen e temperaturave është ulur edhe numri i infektimeve të reja nga koronavirusi në të gjitha shtetet, ndaj qeveritë po marrin vendime për të lehtësuar masat ndaj COVID-19.

Maqedonia e Veriut duke filluar nga qershori ka vendosur të hapë kopshtet dhe kufijtë.

Të gjithë ata që do të hyjnë në Maqedoni do të duhet të vetëizolohen në shtëpitë e tyre, duke shmangur karantinimin e detyrueshëm në hotele.

Sipas Ministrit të Shëndetësisë së Maqedonisë së Veriut, Venko Filipçe, mesi i qershorit është periudha më e arsyeshme për hapjen e kufijve.

“Në vend të karantinës së detyrueshme shtetërore, izolimi i detyrueshëm shtëpiak përcaktohet edhe për të huajt, për të cilët shtabi kryesor i koordinimit të krizave vendos në raste të interesit shtetëror ose ekonomik”, tha ai”./newsbòmb

Leave a Reply