Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Meterologët japin alarmin: Një ciklon i fortë do prek gjithë Europën edhe vendin tonë, të hënën parashikohet

Një ciklon shumë i fuqi shëm dhe ma siv godi ti mbrëmë shumë pjesë të Evropës perëndimore me erëra ura gan ike deri në 180km/h. Qendra ciklonike arriti në Le Mans të Francës rajon në bregdetin perëndimore të Francës.

Një ciklon i fuqishëm do të kalojë në Greqi, pritet të prek edhe bregdetin shqiptar jonian - Exit | Shpjegon Shqipërinë

Cikloni me dimensione të mëdha ka god itur një territor të gjerë të Evropës perëndimore, jugperëndimore dhe veriperëndimore duke sjellur rrebeshe të fu qishme shiu me vetëtima, bubullimë dhe breshër, erëra uraganike dhe reshje të den dura bore në disa rajone kodrinore-malore.

Erërat uraganike me fuqi mbi 100km/h kanë god itur brigjet e Atlantikut në Francë dhe Britaninë e Madhe, ndërsa cikloni me dimensione dhe përmasa të mëdha ka përfshirë edhe shumë pjesë të Spanjës, Portugalisë, shtetet e Beneluksit e deri në Evropën qendrore dhe Gadishullin Ballkanik ku gjatë ditës së sotme priten erëra uraganike dhe rrebeshe të fuqishme shiu me vetëtima, bubullimë dhe breshër në disa pjesë të Kroacisë dhe Sllovenisë, pastaj Bosnjës dhe Hercegovinës e nesër deri në Mal të Zi dhe skajin verior të Shqipërisë.

Mbetjet e ciklonit do të ndikojnë edhe në Kosovë duke filluar nga e hëna dhe e marta kur priten fillimisht rrebeshe lokale shiu me vetëtima dhe bubullimë dhe pastaj të martën ulje të temperaturave dhe reshje të herëpashershme lokale shiu.

Në veri dhe veriperëndim të Shqipërisë priten reshje dhe rrebeshe intensive, megjithatë reshjet më të fuqishme të cilat pritet të shkaktojnë përmb ytje dhe probleme priten në Mal të Zi.

Evropa perëndimore goditet nga cikloni i fuqishëm, sinoptikanët