Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Lajmi po merr dhënë/ Raportohet se është lëshuar urdhër arre sti për Donald Trump, ja çfarë po ndodh

Gj ykata e Bagdadit ka lëshuar një urdhër arr esti për Presidentin në detyrë të SHBA Donald Trump si pjesë e h et imit për v ra sj en e një komandanti të lartë par ausht a rak të Irakut.

President Donald Trump Tweetstorm – The Saturday Edition – Deadline

Abu Mahdi al-Muhandis, nënkryetari i rrjetit parau sh tarak, vdi q në të njëjtën s ulm me dron amerikan që u v r a gjenerali iranian Qasem Soleimani në aeroportin e Bagdadit në 3 janar të vitit të kaluar. Sipas mediave të huaja ky urdhër-arr est ndaj Trumpit është më shumë simbolik dhe nuk ka gjasa te zbatohet.

Vendimi për ta lëshuar këtë urdhër u tha se u bë, pasi gj yka tësi kishte marrë deklaratat nga familja e Abu Mahdi al-Muhadis. Ata janë në rolin e paditësit. Kujtojmë se ky urdhër a rre sti është i dyti për Trump, përsa i përket çështjes së v ras jes së dy gjeneralëve

Donald Trump - CNBC