Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Ky fshat në Itali po i shet shtëpitë për vetëm 1 euro/ Ja aryseja

Nëse pandemia e koronavirusit dhe bllokimi pasues ju ka dhënë kruarje për të hequr dorë nga puna juaj dhe për të lëvizur larg, lexoni për një shans të përshtatshëm për buxhetin tuaj.

Cinquefrondi, një fshat në rajonin jugor të Kalabrisë, Itali, po ofron shtëpi për 1 € për të inkurajuar njerëzit të mblidhen në qytet.

Kryetari i bashkisë, Michele Conia, ka filluar operacionin për të trajtuar një prirje për të rinjtë që largohen nga fshati në kërkim të punës. Ideja është që prona e lirë në një ambient të bukur do t’i joshë njerëzit për të rikthyer fshatin në lavdinë e tij të mëparshme.

Ideja është që të rinovoni shtëpinë që blini, e cila mund të jetë e shkatërruar dhe madje edhe e paqëndrueshme. Ju do të duhet të paguani një politikë sigurimi 250 € çdo vit, derisa prona të jetë rinovuar, dhe nëse nuk arrini të përfundoni rinovimet brenda tre viteve, mund të jeni përgjegjës për një gjobë prej 20,000 €.

brightly coloured stairs in cinquefrondi

Rinovimet nuk duhet të kushtojnë shumë, megjithëse, pasi shtëpitë që ofrohen janë mjaft të vogla me gjerësi rreth 40 metra. Kryetari i komunës vlerëson kostot midis 10,000 dhe 20,000 €. Vlen gjithashtu të përmendet se ndërsa fshati është i mrekullueshëm nëse jeni pas paqes dhe qetësisë, nuk është vendi më i arritshëm.

Cinquefrondi ulet në majën e këpucëve të Italisë dhe është më shumë se pesë orë larg nga aeroporti i Napolit, megjithëse nëse dëshironi të shkoni me varkë, është afër portit. /Lajmi.net/