Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Kjo grua na tregon sekretin se si të shmangim sëmundjet e zemrës duke bërë këtë veprim 6 herë në ditë

Një studim i fundit ka treguar se të hash 6 vakte në ditë ul rrezikun nga sëm undjet e zemrës. Nëse kalohen 2500 kaloritë e rekomanduara ditore, është edhe më mirë.

Ky zbulim mund të ndryshojë zakonet e të ngrënit të njerëzve dhe sidomos rekomandimet e mjekëve për pacientët, të cilat, deri më sot, kanë qenë që të hahen vetëm 3 vaktet kryesore dhe të shmangen të tjerat.

Por studimi i fundit i publikuar thotë se të hash pak mund të dë.mt.ojë shëndetin e ze.mr.ës.

Shkencëtarët pas këtij studimi thonë se trupi i metabolizon më mirë vaktet e vogla gjatë ditës, ndërsa tre vaktet e zakonshme, që janë të bollshme, e mbingarkojnë sistemin metabolik, duke krijuar kushtet për pr.ekjen nga diabeti dhe për grumbullimin e depozitave të dhjamit, që janë faktorë kyç për sëm undjet e ze mrës.

Gjithsesi, studiuesit shkencorë paralajmërojnë se të hash 6 herë në ditë është mirë vetëm nëse vaktet janë të pasura me fruta e perime dhe jo me ushqime të pashëndetshme.

Studimi është realizuar nga Universiteti Johns Hopkins dhe Universiteti i Baltimorës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Leave a Reply