Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

I madhi Reshat Arbana ka datëlindjen sot/ U bë 80 vjeç ky mjeshtër i madh: Shëndet pastë!

Reshat Arbana lindi më 15 shtator 1940 në Tiranë, Shqipëri. Ai është një aktor teatri dhe filmi. Një nga aktorët më popullorë të kinemasë shqiptare, me mbi 35 role, duke filluar që nga viti 1963.

Reshat Arbana - FilmaShqip

Pasi i kreu studimet në shkollën e lartë për aktorë “Aleksander Moisiu”, pranë Teatrit Kombëtar në Tiranë, më 1968, filloi punë në Radio Tirana.

Nga viti 1977 e deri sa doli në pension ishte aktor i Teatrit Kombëtar të Tiranës. Sot ai feston datëlindjen dhe bëhet plot 80 vjeç.

Artist i Popullit Reshat Arbana: Tirana, diamante më I rrallë për mua |  Gazeta Telegraf

RESHAT ARBANA – aktori më popullor i kinemasë shqipëtare | INMEDIARES